Too Good To Go bij Lidl: hoe bemachtig je zo'n box? (2024)

De superbespaarders zijn fan. Met Too Good To Go kun je bij veel bedrijven boodschappen of eten bemachtigen wat anders weggegooid zou worden, voor een heel klein prijsje. Maar de populaire boxen, zoals de Too Good To Go box van Lidl, zijn supersnel weg. Hoe bemachtig jij zo’n begeerde box?

Too Good To Go bij Lidl: hoe bemachtig je zo'n box? (1)

In dit artikel...

Open inhoudsopgave Sluiten

  • Hoe werkt Too Good To Go?
  • Lastig kiezen…
  • Hoe regel je voor jezelf een Too Good To Go box?
    • Download de Too Good To Go app
    • Stel jouw voorkeuren in
    • Ben op tijd!
  • Word ik er blij van?

Hoe werkt Too Good To Go?

Als er iets jammer is, dan is het wel voedselverspilling. Met alle verse producten die in de supermarkt liggen, komt het natuurlijk heel vaak voor dat producten bijna over de datum gaan. En als ze echt zo ver zijn dat ze niet meer verkocht kunnen worden, dan kunnen ze alleen nog maar de prullenbak in. Via Too Good To Go kunnen bedrijven die voedselverspilling tegen willen gaan hun producten bundelen en voor een klein bedrag verkopen aan mensen die op zoek zijn naar een lekkere deal.

Er zijn allerlei verschillende boxen te vinden. De Magic Box, waarbij je niet weet wat er in de box wordt gestopt, vind je vaak bij restaurants en supermarkten. Maar sommige boxen hebben een speciaal thema. Zo hebben bakkers een speciale Brood Box, waar in ieder geval brood in zit. Daarnaast zijn er regelmatig speciale boxen, zoals de Feestdagen Box van HEMA. En Lidl heeft elke dag de speciale Groente & Fruit Box met, je raadt het al… Groente en fruit!

Lastig kiezen…

Soms is het lastig om te kiezen welke Too Good To Go box de beste optie is voor jou. Want je weet natuurlijk niet wat er in de box zit en dat maakt het lastig om te bedenken of je het een leuke box gaat vinden. Maar zie jij een box van jouw favoriete restaurant, of heb jij een productcategorie waarbij het je niet zo veel uit maakt wat er precies in zit, omdat je bijvoorbeeld toch al het brood lekker vindt, dan is dat er zeker eentje om eens te proberen.

Hoe regel je voor jezelf een Too Good To Go box?

Download de Too Good To Go app

Om te beginnen met Too Good To Go heb je natuurlijk de Too Good To Go app nodig. Deze kun je downloaden in de app store van jouw smartphone. Maar wat misschien wel net zo belangrijk is, is dat je ook alvast een account maakt in de app zelf. Je hebt hiervoor alleen een emailadres nodig en geeft jouw locatiegegevens door zodat Too Good To Go jou boxen kan laten zien die dichtbij zijn.

Stel jouw voorkeuren in

Too Good To Go bij Lidl: hoe bemachtig je zo'n box? (2)

Als je net begint met Too Good To Go heb je misschien nog helemaal geen voorkeur voor een box. Maar misschien weet jij al wel welk type boxen jij interessant vindt.

Misschien ben je wel vegetarisch of veganistisch. Of vind jij voedsel wat overblijft in restaurants helemaal geen fijne optie om een box van te nemen.

Door dit in jouw voorkeuren in te stellen via jouw profiel, zie je in jouw hoofdscherm vooral de boxen die voor jou relevant zijn.

Heb je nou al favoriete winkels waar jij een box van probeert te scoren, zoals Lidl natuurlijk, maak dan deze winkel een van jouw favorieten. Zo staan ze extra prominent in jouw app en hoef je niet lang te zoeken naar boxen van deze winkel.

Dit doe je met het hartje, wat je bij de winkel selecteert.

Ben op tijd!

Wil jij nou die ene box scoren die al lang op jouw verlanglijstje staat? Zorg er dan voor dat je op tijd bent om die box te kopen zo gauw deze online komt. Je kunt in de Too Good To Go app zien op welk moment de vorige boxen uitverkocht zijn geraakt. Dus meestal moet je dan vóór die tijd de box gaan kopen, zodat jij hem in the pocket hebt. Je betaalt direct met iDeal en hoeft dus niet meer af te rekenen bij het ophalen van de box.

De Too Good To Go groente & fruit box van Lidl

De Groente & Fruit Box van Lidl heeft alleen maar groente, fruit en verse kruiden. Je betaalt € 2,99 voor een box vol heerlijk groenvoer en de minimale waarde van de inhoud is € 8,99. Je bespaart dus minimaal € 6,- per box! Maar ik haalde deze box al regelmatig en heb meestal voor meer dan € 10,- aan groente en fruit.

Bij alle Lidl’s in Nederland komen de Too Good To Go boxen op hetzelfde moment online. Om 19:15, bijna elke dag. Maar op zondag zie je ze ineens om 19:00. Dus sta meteen paraat op dat tijdstip.

Deze populaire boxen hebben ze vaak maar een paar per winkel en ze zijn supersnel uitverkocht. In drie minuten ben jij al te laat. Zet dus een wekkertje in jouw telefoon, waarmee je precies op tijd in de Too Good To Go app zit en de box snel kunt kopen.

Of gebruik momenten waarbij je weet dat mensen vergeten om te kijken om juist op dat moment jouw Too Good To Go box van Lidl te scoren. Zo zat ik altijd in de startblokken tijdens de Corona persconferenties van de regering, of tijdens wedstrijden van Oranje. Iedereen kijkt dan lekker TV en denkt helemaal niet aan Too Good To Go.

Is het tijdstip al gestart en zie je de box nog niet? Bijf dan continu verversen door de app naar beneden te swipen, net zolang tot hij er wel is.

Word ik er blij van?

De Too Good To Go box van Lidl is echt met stip mijn favoriete box. Dat vertelde ik al eerder toen ik onderzocht of Too Good To Go wel iets voor mij is. Ik lust vrijwel alle groenten en fruit en wat er in de box zit is meestal helemaal niet zo ‘over de datum’. Sterker nog, bij mijn Lidl krijg ik zo’n verse groenten en fruit dat het meer lijkt op een marketingstunt.

Ook is de waarde van de box heel hoog in verhouding tot wat je ervoor betaalt. Ik kan altijd wel iets lekkers bedenken om te koken met de inhoud. Voor mij is dit dus een ideale bespaartip. En een lekkere ook!

Dit vind je misschien ook leuk...

De ‘Lidl-verspil-me-niet-tas’: de moeite waard of niet?Storewards: geld verdienen met jouw Lidl of Aldi kassabonMijn favoriete producten van LidlAlbert Heijn of Lidl: wie is goedkoper?

Too Good To Go bij Lidl: hoe bemachtig je zo'n box? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 5571

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.